U župi sv. Nikole u Metkoviću održana tribina o obitelji

U velikoj dvorani pastoralnog centra oca Ante Gabrića, u župi sv. Nikole biskupa u Metkoviću, u utorak 21. ožujka, upriličena je župna tribina na temu „Otac u suvremenoj obitelji. Gdje mu je mjesto?“. Pred velikim brojem bračnih parova, kao i onih koji su željeli čuti koje je mjesto i koja je uloga oca u suvremenoj obitelji, predavanje je održao don Tomislav Ćubelić, voditelj ureda za pastoral obitelji SMN.

Nakon pozdravne riječi župnika don Davora Bilandžića, don Tomislav je istaknuo da mnogi očevi danas ne znaju koja je njihova uloga u obitelji ni gdje mu je mjesto. „Mnogi očevi danas plutaju, nisu usidreni u vlastite obitelji. Suvremenom ocu u suvremenoj obitelji mjesto je nestabilno. Biti otac je od Boga ponuđeno poslanje. A kakav bi otac trebao biti slikovito nam je pokazao na životu sv. Josipa. On je muškarac, zaštitnik obitelji, on je suprug i on je otac. To su karakteristike koje bi trebale krasiti i današnje očeve. Otac nije samo hranitelj obitelji, on je onaj koji bi se trebao suočavati sa problemima“. Poseban naglasak don Tomislav je stavio na međusobne odnose unutar obitelji, odnos između supružnika te odnos roditelja i djece. Na primjeru Svete obitelji pokazao je okupljenima kako se zajedno nositi sa svim životnim problemima. 

Na samom kraju okupljeni su don Tomislavu uputili nekoliko pitanja, te izrazili oduševljenje što se na kvalitetan i konkretan način progovorilo o ovoj aktualnoj temi.