Mlada misa verbita Milana Knezovića

Mladomisnik verbit fra Milan Knezović, imao je mladu misu u nedjelju 3. srpnja u rodnom mjestu Rašćane, u crkvi sv. Stjepana. U koncelebraciji su bili: župnik don Ivan Turić, don Ante Matešan, fra Ivica Majstrović, don Vinko Beus, don Vjeko Pavlinović, don Darijo Čorić, o. Ante Jerončić - verbit, o. Piotr Palowski - verbit, o. Franz Pilz - verbit (bivši provincijal), don Roko Glasnović, o. Nikola Dugandžić, o. Jozo Čirko, don Jure Bjeliš, don Ljubomir Erceg, subrat iz austrijske provincije br. Franz Aiihharn. Misno slavlje su uveličali župni zbor župe Solinskih mučenika iz Ninčevića, VIS "Aurora" iz Ninčevića i klapa "Pasika" iz Kostanja.




Propovijed je održao fra Ivica Majstrović, član hercegovačke franjevačke provincije, koji je na službi u Hrvatskoj franjevačkoj kustoriji u Americi, u Chicagu gdje je fra Milan pomagao. Fra Ivica je Milanu uputio riječi podrške, ohrabrenja te ga pozvao da se uvijek prisjeti koraka u rodnom kraju, gdje su njegovi preci ostavili kaplje krvi i znoja. "Pusti se Bogu. Odazvao si se na poziv. Poziv nije lagan, nije lako biti svećenik. Trebat će ti puno snage i molitve. Prinesi žrtvu Bogu, ovdje u svom rodnom kraju, prinesi žrtvu hvale. Neka te Bog blagoslovi i čuva! Sritno ti bilo!", poručio je fra Ivica.
U blizini Rašćana, upriličen je prigodni program koji je vodio don Ante Matešan, župnik Solinskih mučenika koji je Milanu bio potpora i pomogao mu u organizaciji ovog slavlja. Riječi potpore uputio je i generalni vikar don Ivan Ćubelić istaknuvši da svi zajedno moramo mnogo više napraviti da bude još više svećenika. Voditelj programa pročitao je čestitku splitsko-makarskoga nadbiskupa Marina Barišića. Program se dalje nastavio uz pjesmu i zvukove gitara Josipa Gotovca i Hrvoja Mandića koji su također svojim angažmanom fra Milanu dali podršku. Čestitke i riječi potpore uputio je i don Vjeko Pavlinović, rodom iz Rašćana, koji je naglasio važnost i veličinu svećenika. Svojim lijepim pjevanjem program je obogatila obitelj Kovačević. Čestitku je uputio i gradonačelnik Boris Matković, potom verbit Franz Pilz te verbit Palowski koji je nazočne upoznao s Milanovim raodom u Americi, gdje je bio dobro prihvaćen. Na kraju je riječ zahvale svima koji su pridonijeli ljepoti slavlja te svima koji su ga molitvom i podrškom pratili na njegovom putu, uputio mladomisnik Milan Knezović. Rođen je 8. travnja 1974. godine u Vrgorcu. Osnovnu je školu završio u Rašćanima a srednju u Splitu. Poziv je osjetio kroz životni put, duhovnim sazrijevanjem.