Božićni dar župe Trstenik Vukovaru

Vjernici splitske župe Trstenik pokrenuli su na čelu s župnikom don Jenkom Bulićem adventsku akciju pomoći potrebnim vjernicima vukovarske župe Kraljice mučenika. Ova gesta dobrote, pažnje i solidarnosti pokrenula je čitavu župnu zajednicu, djecu, mlade i starije kako bi potrebne naše brige i pažnje obradovali za najradosniji blagdan Božića.


Tako su mladi već na II. nedjelju Došašća prodavali prigodno ukrašene adventske grančice, te je nakon toga desetak dana trajala akcija prikupljanja hrane, odjeće, higijenskih potrepština i novca za Vukovarce. Prikupljeno je gotovo 10.000 kuna, 37 paketa hrane u vrijednosti oko 20.000 kuna te 40 velikih kutija dobro očuvane i nove odjeće. Također je "Konzum" dao na raspolaganje kamion i vozača za prijevoz robe u Vukovar u kojeg će zajedno s predstavnicima Pastoralnog vijeća i mladih osobno otputovati i župnik don Jenko koji će darove predati župljanima u nazočnosti župnika vlč. Mate Martinkovića.
"Ovi darovi govore više od količine i plod su Kristove evanđeoske poruke koja nas poziva na pomoć siromašnima, bolesnima, osamljenima i kriterij su prepoznatljivosti naše vjere koja je bez dobrih dijela mrtva. Izuzetno dobar odaziv vjernika i njihovo sudjelovanje u ovoj akciji govori nam da kad je u pitanju brat čovjek nema krize dobrote, nema krize zajedništva, pa čak nema ni materijalne krize jer se za potrebne uvijek nađe ukoliko je srce raspoloženo pomoći.  K tome u prilog govori i činjenica da su ovogodišnji darovi za Nedjelju Karitasa veći nego li protekli godina, unatoč teškoj situaciji koja se svagdje osjeća. Ova akcija je i prigoda da se dvije župe uzajamno povežu i zbliže te tako još snažnije svjedoče Krista koji je blizak čovjeku u različitim iskustvima", poručio je župnik Bulić.