Splitski salezijanaci na Kmanu proslavili blagdan sv. Ivana Bosca

Salezijanska župa Marije Pomoćnice na splitskom Kmanu, u nedjelju 31. siječnja, proslavila je blagdan sv. don Ivana Bosca, utemeljitelja družbe salezijanaca (SDB). Središnje misno slavlje predvodio je don Tihomir Šutalo koji je u središte svoje homilije stavio radost.

„Svi smo pozvani na radost i želimo biti radosni, posebno djeca. Zato nam je don Bosco toliko blizak. On je živio i svjedočio radost. Ne samo radost igre i druženja, već radost s Kristom, radost koja je plod čista srca, jer je naše srce stvoreno za Isusa, a ne za grijeh“, kazao je don Šutalo. Pojasnio je kako Bog želi da svaki čovjek jednog dana bude u nebu, a posebno djeca koja će u Nebu biti najveća, stoga Isus i upozorava odrasle da ne sablažnjavaju djecu i ne sputavaju ih na putu do radosti s Kristom. Obraćajući se djeci riječima don Bosca koje je uputio sv. Dominiku Saviu i ostalim dječacima u oratoriju, propovjednik je istaknuo da  je radost put do autentične svetosti te da, ukoliko žele biti sveti, moraju biti radosni, pobožni i marljivo raditi i učiti. „Budite sveti i svoj put svetosti započnite danas. Budite radosni i budite apostoli radosti, dijeleći Kristovu radost s drugima“.

Na samom kraju zahvalu don Tihomiru Šutalu uputio je ravnatelj Oratorija don Mirko Barbarić. Po završetku misnog slavlja kojeg je pjesmom animirao dječji zbor, vjernici su mogli poljubiti relikviju sv. don Bosca.

Župa se za proslavu pripremala trodnevicom od četvrtka 28. do subote 30. siječnja misama u 19 sati. Prvi dan trodnevnice, u četvrtak 28. siječnja, misu je predvodio do Mirko Barbarić, pjevali su mladi iz VIS-a Gloria, a organiziran je bio susret roditelja predkrizmanika i krizmanika. Drugog dana, u petak 29. siječnja, misu koju su animirala djeca iz osnovne škole i dječji zbor predvodio je don Nikola Zubović, a nakon mise bilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Posljednjeg dana trodnevnice, u subotu 30. siječnja, misu je predvodio don Anto Adžamić, a pjesmom ju je obogatio župni mješoviti zbor. Nakon mise upriličen je prigodni duhovno-kulturni program u župnom Omladinskom centru "Ivan Pavao II.". 

Ostale vijesti iz ove kategorije
  • Prev
Članovi Hrvatskog katoličkog zbora - zajednice MI iz Trogira, predvođeni misijskom sekcijom, organizirali su šesti ...
Imotski je i ove godine u noći Cvjetne nedjelje, 24. ožujka, postao mali Jeruzalem – grad čijim su se ulicama slijevale ...
U Dugom Ratu je u 19. ožujka svečano proslavljena svetkovina sv. Josipa, nebeskog zaštitnika župe.
Splitska Župa sv. Josipa na Mertojaku svečano je proslavila svetkovinu svoga zaštitnika sv. Josipa, u utorak 19. ...
Na petu korizmenu nedjelju 17. ožujka, u Borovcima je održano četvrto Uprizorenje Muke Kristove, redatelja Branka ...
Prvi dan dvodnevne duhovne obnove u četvrtak, 15. veljače 2024. u crkvi sv. Ilije u Metkoviću predvodio je fra Mario ...
Župa Dobranje u Bijelom Viru proslavila je nebesku zaštitnicu Gospu Lurdsku u nedjelju 11. veljače.
U Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske proslavljeni su „Stepinčevi dani“ od 8. do 11. veljače 2024. godine.