Misijski križ sestri Fides Babić u Slivnu Ravnom prije puta u Čile

Na početku misijskog mjeseca, u nedjelju 2. listopada, Crkva u Hrvata postala je bogatija za još jednu misionarku. U župi sv. Stjepana u Slivnu Ravnom (Splitsko-makarska nadbiskupija) Antun Štefan, nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj, predao je misijski križ novoj misionarki s. Mandici Fides Babić. Ravnatelj ju je pozvao na srčano širenje Radosne vijesti, nepokolebljivu vjeru i ustrajnost.

S. Fides Babić članica je Družbe kćeri milosrđa TSR sv. Franje. Rođena je 29. listopada 1958. u Metkoviću. Prve zavjete položila je 8. rujna 1981. u Blatu, a vječne 8. rujna 1986. također u Blatu. U srijedu 19. listopada, tek par dana prije svog 58. rođendana, leti za Čile gdje odlazi naviještati Evanđelje. U Čileu u Maipuu, komuni u pokrajini Santiago, već djeluju dvije hrvatske misionarke misijskog staža od pedesetak godina – s. Adelina Franov i s. Zlata Vrbić.

Svečanom činu nazočila je provincijalna predstojnica s. M. Emila Barbarić koja je predstavila sestru okupljenoj zajednici.

Novi nacionalni ravnatelj Papinskih misijskih djela u BiH mons. Luka Tunjić pohvalio je njezinu odluku da ne bude puki i pasivni promatrač te se aktivno uključi u borbu protiv bijede, obespravljenosti, zla i nepravde. U svoje ime i ime njezine rodne župe dao je obećanje da će za nju moliti i biti povezani u Božjem duhu, ali i da će osjetiti njihovu materijalnu blizinu i svaku drugu potporu, kako bi milosrdni Otac po njoj iskazao njihovu pomoć i izlijevao rijeke milosti gdje god se pojavi. Zamolio je svece zaštitnike misija za zagovor, a na poseban način onaj utemeljiteljice Družbe s. Fides i zaštitnice misija u BiH – bl. Marije Propetog Isusa Petković – koja je i sama bila misionarka.

Misno slavlje pjesmom je animirao zbor župe sv. Stjepana iz Opuzena, a mnoštvo okupljenih vjernika zahvalilo je sestri što se odazvala i kreće u misije te su joj obećali svoju molitvenu i materijalnu podršku.