Molitvena inicijativa „40 dana za život“ ispred splitskoga rodilišta

Svjetska molitvena pro-life inicijativa „40 dana za život" započela je i ove jeseni u srijedu, 28. rujna, ispred splitskoga rodilišta. Članovi inicijative su se okupili kako bi se u miru ispred bolnice molili za nerođene bebe, za rođenje svakoga začetog djeteta, majke i očeve, medicinsko osoblje. Ove godine  posebni je naglasak na posvojenje djeteta i njegovu budućnost u slučaju da se za novorođenče njegovi roditelji ne mogu brinuti.

Na otvaranju bdijenja bolnički kapelan don Tomislav Topčić blagoslovio je molitelje i mjesto bdijenja te ohrabrio i potakao prisutne na ustrajnost u apostolatu. Također je istakao da ovih 40 dana svakoga dana prikazuje mise na nakane inicijative u bolničkoj kapeli te se prije mise moli krunica za nerođene. Organizacijski tim inicijative za Split je prenio svjedočanstva dosadašnjih molitvenih kampanja a jedan bračni par je došao na bdijenje s troje djece i dao snažno svjedočanstvo kako su se kroz rizičnu trudnoću osvijestili o potrebi zaštite nerođene djece. Djevojčica je Božjom pomoću „čudesno“ preživjela i došla danas s roditeljima na bdijenje te je cijela obitelj sada aktivna u apostolatu za nerođene. Splitska inicijativa okuplja desetak ljudi koji će tijekom 40 dana svakodnevno ispred splitske bolnice moliti od 6.30 do 18.30, a od petka 6.30 do nedjelje 18.30 neprekidno.

Dan prije početka nove kampanju, u utorak, 27. rujna, podršku je inicijatorima iskazao šibenski biskup Tomislav Rogić na susretu u Šibeniku s voditeljicama inicijative u tri grada u Dalmaciji: Knin, Šibenik i Split.

Molitva krunice Božjega milosrđa na ulicama gradova svijeta, u okviru Međunarodne inicijative „Iskra Milosrđa“, održala se i u Splitu, i to ispred splitskoga rodilišta, u srijedu, 28. rujna u 15 sati i na taj je način iskazana podrška inicijativi 40 dana za život.